فیزیو تراپی معجزه

بدون درد زندگی کن...

فیزیو تراپی معجزه

بدون درد زندگی کن...

  • ۰
  • ۰

با سلام خدمت شما دوستان و همراهان همیشگی

در این مقاله به بررسی نقش عضلات در درد های زانو میپردازیم

همانگونه که استحضار دارید بسیاری از درد های زانو ناشی از مشکلات عضلانی میباشد که به انها دردهای میوفیشیال  می گویند که تشخیص آن فقط بر عهده یک فیزیوتراپیست مجرب میباشد زیرا در بسیاری از مواقع منشا درد با محل احساس درد فاصله دارد و همین تشخیص را مشکل میکنددر اینجا به ترتیب عضلاتی که نقاط ماشه ای آنها (trigger point)باعث درد زانو میشود را بررسی میکنیم و درمان ان را نیز بطور مختصر توضیح میدهیم ...

عضله سارتریوس:

این عضله بلندترین عضله بدن میباشد که از لگن(ASIS)به قسمت داخلی و فوقانی درشت نی(PES ANSERINUS) متصل میگردد.

الگوی درد این عضله درد سطحی و احساس مور مور در طول بخش قدامی ران و داخل زانو میباشد که با ایستلدن و راه رفتن افزایش میابد.

درمان:

-اگر اختلاف طول دو اندام دارید به درمان آن بپردازید

-از نشستن دروضعیت لوتوس خودداری نمایید

 

-از خوابیدن در وضعیت JACKKNIFEDخودداری نمایید

 

-کشش عضله را در برنامه روزانه خود قرار دهید

 

-میتوانید نقاط دردناک عضله را پیدا کرده و با یک توپ پینگ پونگ به مدت یک دقیقه روی آن محکم فشار دهید و چند بار در روز این کار را تکرار کنید

 

-گرم کردن ناحیه

عضله چهارسر رانی(QUADRICEPS):

این عضله از چهار قسمت تشکیل گردیده که به همین خاطر آنرا چهارسر نامگذاری کرده اند که در اینجا هر قسمت را جداگانه بررسی مینماییم.

عضله رکتوس فموریس:

این عضله از لگن(AIIS) شروع گردیده و به کشکک ختم میشود و تنها عضله دو مفصلی چهارسر میباشد که علاوه بر زانو در مفصل لگن نیز نقش دارد.نقاط ماشه ای این عضله باعث درد در قسمت انتهایی ران و قدام زانو و اطراف کشکک میگردد. این بیماران معمولا درد شدید شبانه دارند و نمیتوانند وضعیتی را پیدا کنند که در آن راحت بخوابند.این بیماران ممکن است از ضعف عضله چهارسر هنگام پایین آمدن از پله شاکی باشند.نقاط ماشه ای این عضله معمولا در قسمت بالایی آن قرار دارد.

 

عضله واستوس داخلی:

این عضله در سمت داخل رکتوس فموریس قرار داشته از قسمت بالایی ران شروع گردیده و به کشکک ختم میشود.نقاط ماشه ای این عضله میتواند به درد قسمت تحتانی ران و بخش قدامی داخلی زانو منجر گردد. اما نکته جالب اینجاست که نقاط ماشه ای این عضله بیشتر از ایجاد درد باعث ضعف عضله و خالی کردن زانو میشود که اگر این وضعیت ادامه داشته باشد زانو دچار بی ثباتی و تغییرات تخریبی (DJD)میگردد.

 

عضله واستوس بینابینی:

این عضله معمولا باعث درد در جلوی ران گردیده و درد زانو ایجاد نمیکند.

 

عضله واستوس خارجی:

این عضله بزرگترین قسمت عضله چهارسر میباشد که در خارج رکتوس فموریس قرار داشته از قسمت بالایی خارجی ران به کشکک ختم میشود.این عضله میتواند باعث درد در خارج ران از لگن تا زانو گردیده و حتی باعث درد قسمت پشت زانو گردد .باعث درد شبانه شدید میگردد که بیمار را از خواب بیدار میکند و درد آن حتی میتواند تا قسمت خارجی ساق نیز کشیده شود .این عضله میتواند منجر به قفل شدن و گیر افتادن کشکک نیز گردد.در صورت وجود نقاط ماشه ای در این عضله بیمار پس از مدتی بیحرکتی احساس خشکی در زانو میکند.

 

درمان:

-از قرار دادن عضله چهارسر در طول بلند یا کوتاه خود برای مدت طولانی خودداری کنید

-جهت بلند شدن از روی صندلی ابتدا به جلوی صندلی بیایید سپس به جلو خم شده و با کمک دستان خود از صندلی بلند شوید.

 

-هنگام خوابیدن به پهلو بین زانو ها بالشتک قرار دهید

 

-کشش عضله چهارسر

 

-استفاده از توپ تنیس جهت فشار روی نقاط ماشه ای

 

-گرم کردن ناحیه

عضلات اداکتور لانگوس و برویس:

این عضلات در قسمت داخلی ران قرار داشته و از استخوان پوبیس به استخوان ران متصل میگردند.این عضلات میتوانند منجر به درد داخل ران –داخل زلنو و داخل ساق گردند که با راه رفتن درد افزایش میابد.

 

درمان:

-از نشستن طولانی مدت در حالت نشسته بخصوص انداختن پاها روی یکدیگر خودداری نمایید

 

-هنگام خوابیدن به پهلو بین زانو ها بالشتک قرار دهید

 

-کشش عضلات

 

-استفاده از توپ پینگ پونگ

 

-گرم کردن ناحیه

عضله همسترینگ:

عضله همسترینگ نیز به دو بخش داخلی و خارجی تقسیم میشود ؛قسمت داخلی شامل سمی تندونوسوس و سمی ممبرینوسوس میباشد که نقاط ماشه ای آنها بیشتر درد در ناحیه لگن ایجاد می کند ولی همسترینگ خارجی که شامل سر دراز و کوتاه بایسپس میباشد باعث درد در قسمت خلفی خارجی زانو میگردد این عضله از استخوان لگن و ران شروع گردیده و به سر نازک نی میچسبد. این بیماران بیشتر موقع راه رفتن و دویدن درد دارند.بیمار از درد هنگام نشستن روی سطوح سفت و همچنین هنگام بلند شدن از حالت نشسته شکایت میکند.ممکن است درد این عضله با سیاتیکا اشتباه گرفته شود.

 

درمان:

-از نشستن طولانی مدت خودداری کنید

-روی سطوح سفت ننشینید

-هنگام رانندگی از کروز کنترل استفاده کنید

-کشش عضله

 

استفاده از توپ پینگ پونگ

 

-گرم کردن ناحیه

عضله پوپلیتئوس:

این عضله از کندیل خارجی ران شروع گردیده و به پشت درشت نی متصل میگردد.نقاط ماشه ای این عضله باعث درد پشت زانو و قسمت داخلی بالای ساق میگردد.این بیماران هنگام دویدن راه رفتن در سرازیری؛از پله پایین آمدن و پوشیدن کفش پاشنه بلند درد دارند.نقاط ماشه ای این عضله ممکن است باعث صاف نشدن کامل زانو گردد و همچنین بیمار ممکن است از درد و خشکی زانو پس از بی حرکتی طولانی مدت یا صبحها هنگام بیدار شدن از خواب شکایت داشته باشد.

 

درمان:

-از یک زانوبند کشی استفاده کنید

 

-از راه رفتن و دویدن روی سطوح نامنظم و سرپایینی خودداری کنید

-کشش عضله

 

-استفاده از توپ پینگ پونگ

 

-گرم کردن ناحیه

عضله گاستروکنمیوس:

این عضله از پشت کندیل داخلی و خارجی ران شروع گردیده و توسط تاندون آشیل به پاشنه متصل میگردد.درگیری این عضله باعث درد پشت زانو ؛درد پشت ساق پا و درد کف پا میگردد که ممکن است با التهاب فاشیای کف پا یا خار پاشنه اشتباه گردد.این بیماران ممکن است از گرفتگی عضله پشت ساق هنگام خواب رنج ببرند .درد ناشی از این عضله هنگام راه رفتن در سربالایی و بالا رفتن از پله افزایش میابد.

درمان:

-از نگه داشتن این عضله در طول کوتاه ان برای مدت طولانی خودداری کنید

-جورابهای تنگ نپوشید

-سربالایی راه نروید

-کفش پاشنه بلند نپوشید

-کشش عضله

 

-استفاده از توپ پینگ پونگ

 

-گرم کردن عضله

عضله پلانتاریس:

این عضله یک عضله کوچک و نازک میباشد که از پشت کندیل خارجی ران شروع گردیده و توسط یک تاندون بلند به استخوان پاشنه متصل میگردد و میتواند باعث درد پشت زانو گردد

درمان:

-کشش عضله

 

-استفاده از توپ پینگ پونگ

 

-گرم کردن عضله

به امید یک زندگی بدون درد                 فیزیوتراپیست علیرضا سپهری

 

  • ۹۹/۰۱/۲۷
  • علیرضا سپهری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی